Hírek

2020. február 25.

 

Farsangi témahét beszámoló


 

2020.02.12. és 24. között került megrendezésre iskolánkban a Farsangi témahét.
A 3.b osztállyal lelkesen készültünk erre a három napra. A hét elején elkezdtük feldíszíteni a termünket, ehhez a gyerekek nagy mértékben hozzájárulás saját alkotásaikkal.
A szerdai napot Lego Story-val kezdték, a dupla óra keretében egy farsangi történet megépítése és elmesélése volt a feladat. Rajz órán a megépített jelenetet papírra is vetették a tanulók. A délután folyamán folytattuk a terem farsangi hangulatának kialakítását.
A csütörtöki nap matematika órával kezdődött, ahol farsangi köntösbe bújtatott feladatokat oldottak meg a gyerekek. Környezet órán a vízparti fák témaköréhez kapcsolódva áttekintettük, hogy a farsangi időszakban milyen fából készült tárgyakkal találkozhatunk. (teknő, ostor, bot, busó maszk, ladik...) A nap fénypontja a Leskowszky hangszergyűjteménybe tett látogatás volt. Itt különböző hangszerekkel ismerkedtek meg a tanulók, melyek közül a farsangi mulatságokon is találkozhattak a régi korok emberei.
A pénteki, tanítás nélküli munkanap a nevelők farsangi műsorával kezdődött, mely jól megalapozta a nap hangulatát. Ezután a meghívott látványszínház előadásán vettünk részt a harmadik, negyedik évfolyam tanulói al együtt.
A farsanghoz kapcsolódó szokás, különböző finomságok készítése és fogyasztása. Az egészségtudatosság jegyében az osztállyal gyümölcs salátát készítettünk, mindenki dolgozott ígymindenki ehetett is. A szabad játékra is szántunk időt ebéd előtt.
A terem átrendezése után kezdődhetett a fergeteges farsangi buli tánccal, játékokkal, finomságokkal.
A témahét minden résztvevő számára pozitív élményekkel zárult.


A fényképeket ide kattintva tekinthetik meg.3.a

Siposné Hajdú Margit

A témahét során gondoskodtunk a vidám teremdekoráció kialakításáról. Rajz órán mindenki elkészítette a saját mozgatható kezű-lábú bohócát, napköziben színes füzéreket gyártottak a gyerekek. Magyar tájakon való képzeletbeli kalandozások kal különböző farsangi szokásokkal ismerkedtünk meg.
A szerdai olvasásórán a délutáni színházlátogatás előkészítése folyt. A Pesti Magyar Színház Harisnyás Pippi című darabját néztük meg. A kedves és tartalmas előadás után még fényképek is készülhettek a csapatról a színpadon a főszereplővel
Nyelvtan órákon „Álruhás szavak” címmel nyelvi játékos vetélkedőt tartottunk, ahol a logikus gondolkodás, a figyelem és a nyelvi kifejezőkészség fejlesztése került fókuszba.
A pénteki napon a mulatságé, a jelmezeké volt a főszerep. A tanárok nyitótánca után a szegedi Látványszínház előadását, illetve a felsős osztályok műsorát néztük meg. Délután a jelmezesek bemutatkozását követően tánc és közösségi játékok váltották egymást.

 

 


 

 

 
Legfrissebb híreink