Köszöntjük óvodánk honlapján!

image

A Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola tagintézményeként működik az óvoda jelenleg két telephelyen, a Szent Imre utca 9. és a Teleki László utca 1. alatt.
Az óvoda nevelőközössége elfogadással, szeretettel teremt bensőséges légkört. Mindazon szülők gyermekit várjuk, fogadjuk, akiknek fontos a keresztény nevelés, nemzeti nevelés, néphagyományőrzés, anyanyelvi nevelés, környezet szeretetére és az egészséges életmódra nevelés, mely kiegészíti és tiszteletben tartja a családi nevelést, mint alapvető hagyományőrző és mintaadó forrást.
Azonos és vegyes életkorú, fejlettségű gyermekeket nevelünk együtt 20-25 fős csoportban. Fontosnak tartjuk, hogy az óvodai és a családi nevelés közel azonos elvek alapján történjen, ezért számítunk a szülők aktív közreműködésére ünnepek és kirándulások alkalmával, játék és kézműves délutánokon.
Alapelvünk a sok – sok játékba ágyazott tevékenység, mely a gyermekek testi – lelki szükségleteinek figyelembe vételével történik. Fontos számunkra a teljesítménykényszertől mentes fejlesztés, az anyanyelv ápolása, és mindez kiegyensúlyozott, derűs, sürgetésmentes légkörben jöjjön létre. Napirendünk, tevékenységeink a gyermekek egyéni fejlődési tempójához és a családok egészséges életritmusához igazodik.
Meggyőződésünk, hogy óvodáskorban a gazdagon átélt örömteli tapasztalatok olyan egész életre szóló alapot adnak, melyek támogatják egy jövőbeni boldog felnőtt életét.Szülői vélemények 

Éves mottó

„Nem tehetünk nagy dolgokat – csak kicsiket nagy szeretettel.”
(Teréz anya)

 

 

 

 

 

 
 
Legfrissebb híreink